ایمیل مارکتینگ چیست؟

ایمیل مارکتینگ یعنی بهتر کردن رابطه با مشتری به کمک ایمیل.

به عمل ارسال ایمیل‌های تجاری به گروهی از افراد که در حال حاضر مشتری ما هستند، ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی گفته می‌شود.

ایمیل مارکتینگ چه فواید و کاربردهایی دارد؟
  1. ایمیل ابزاری بسیار انعطاف پذیر است و به همین دلیل می توان در استفاده از آن خلاقیت به خرج داد. افراد با توجه به مخاطبان خود می توانند ایمیل تجاری خود را طراحی کنند و از متن، عکس، ویدئو، لینک، فایل و… در ایمیل خود استفاده کنند.
  2. شخصی سازی: بر خلاف تلویزیون، تبلیغات چاپی و بسیاری از رسانه های دیگر، شما می توانید ایمیل تان را هر طوری که خواستید، با هر اندازه، شامل هر چیزی و به صورت شخصی سازی شده با هر مخاطبی طراحی و ارسال کنید.
  3. ایمیل مارکتینگ، سریع جواب می دهد:شما می توانید به سادگی ایمیل مارکتینگ انجام دهید و نتیجه آن را نیز خیلی سریع مشاهده کنید. برای شروع این کار، به لیست افراد و آدرس ایمیل آنها نیاز دارید تا با کمک سرویس ارسال ایمیل، برایشان پیامهای خود را بفرستید. بعد از یک بار اجرای ایمیل مارکتینگ، می توانید نتایج آن را مشاهده کنید و تجربه و دانش خود را برای ایمیل‌های بعدی بیشتر کنید.
  4. پشتیبانی از مشتری: با ایمیل مارکتینگ می توانید وفاداری خود را به مشتری نشان بدهید، می توانید در قالب ایمیل، خدمات پشتیبانی خود را به مشتری ارائه دهید.
  5. به کمک ایمیل مارکتینگ، می توان با هزینه کم، آزمون و خطا کرد:شما می توانید به کمک ایمیل، چندین مدل محتوا برای مخاطبان خود بفرستید و بررسی کنید که مخاطبان شما از چه نوع محتوایی بیشتر استقبال می‌کنند.
استراتژی های مهم در ایمیل مارکتینگ

۱)     ایمیل‌های ارسالی را برای مشتریانتان شخصی سازی کنید ولی دیگر از نام گیرنده استفاده نکنید.

هنگامی‌که شما نام گیرنده را ذکر می‌کنید و قصد دارید رابطه‌تان را با او صمیمی نشان دهید، مطمئن باشید که این موضوع دیگر تأثیر چندانی نخواهد داشت، چه‌بسا موجب گردد که مخاطب از اینکه شما این‌چنین اطلاعاتی از او دارید اندکی آزرده‌خاطر و ناراحت شود.

۲) مطمئن باشید ارسال ایمیل زمان خاصی ندارد!

مطمئن باشید که هیچ ساعتی از شبانه روز به ساعت دیگری اولویت ندارد و خودتان را در فشار قرار ندهید که راس ساعت خاصی برای مخاطب ایمیل ارسال کنید.

۳)     بهترین محتوا، محتوای رایگان است.

ایمیل هایی که یک ابزار خاص یا Template را به مشتری به صورت رایگان یا حداقل برای مدت رایگان هدیه می دهد ، نرخ کلیک و رجعت به سایت بالاتری را تجربه می کنند.

در کسب و کار خود بگردید و بهترین پیشنهادی که می توانید رایگان به مخاطب بدهید را پیدا کنید و آن را ارائه دهید.

۴) موبایل ، موبایل ، موبایل 

برای اینکه ایمیل های خود را برای موبایل تنظیم کنید این پیشنهادات را مطالعه کنید:

  • ایمیل های خود را به صورت تک ستونی تهیه کنید، بدین ترتیب در موبایل بهتر دیده خواهد شد.
  • به سایز نوشته های خود توجه کنید و از فونتی استفاده کنید که در موبایل به خوبی دیده شود.
  • دقت کنید که بخشی از گیرنده ها از آیفون استفاده می کنند پس دکمه های خود را حداقل ۴۴ پیکسل در ۴۴ پیکسل در نظر بگیرید.
  • دکمه هایcall-to-action را طوری طراحی کنید که به راحتی در گوشی ها قابل لمس باشد. دقت کنید که اکثر افراد گوشی را در دست میگیرند و با انگشت شست خود متن را اسکرول می کنند ، پس دکمه های وسط راحت تر خورده خواهند شد.

۵) از محتوای تعاملی استفاده کنید.

در این شیوه می توانید سوالی را مطرح کنید و سه پاسخ برایش در نظر بگیرید که همانجا مخاطب بتواند مثل یک آزمون گزینه مورد نظر خودش را انتخاب کند. صحت پاسخ را همانجا برایش نمایش دهید. ضمناً می توانید در هر دو صورت درست یا غلط جواب دادن، ایشان را به سمت توضیحی جامع در خصوص سوال پرسیده شده به سمت وب سایتتان هدایت کنید.

در چه زمانی از ایمیل مارکتینگ استفاده کنیم؟

زمانی که تعدادی ایمیل از مخاطبان مختلفی از جمله مشتریان، بازدیدکنندگان وب سایت و دیگر اعضای خبرنامه تان دارید می توانید در زمان هایی مانند زیر به مخاطبان خود ایمیل بزنید.

  • سالگرد ها، جشن ها و مناسبت ها (کریسمس، پیروزی تیم فوتبال در جام جهانی، تولد مشتری تان و…)
  • زمانی که یک جشنواره تخفیف دارید (ارسال کد تخفیف به مخاطب)
  • زمانی که محصول یا خدمات جدیدی دارید (به اطلاع مشتری برسانید)
  •  زمانی که قرار است در یک نمایشگاه، همایش یا سمینار شرکت یا برگزار کنید. (ارسال دعوت نامه به مخاطب)
  • زمانی که مقاله مهمی را در وب سایت تان درج کرده اید.
  • زمانی که احساس می کنید به منظور آموزش راجع به موضوع خاصی باید به مخاطبان تان اطلاع رسانی کنید (ارسال PDF، ویدیو و…).
انواع ایمیل ها در ایمیل مارکتینگ:

خبرنامه:

یک خبرنامه ممکن است وبینارها، اخبار شرکت و یا رویدادهای آینده را شامل شوند. فرقی نمی‌کند که محتوای خبرنامه را خودتان می‌نویسید و یا از منابع دیگری انتخاب می‌کنید، در هر صورت باید برای مخاطبان شما جالب و با ارزش باشد.

 ایمیل‌های مستقل:

زمانی که مخاطب شما اقدام خاصی را انجام دهد، خرید یک کالا، ثبتنام در وبینار و یا غیره، بهتر است که یک ایمیل مستقل استفاه کنید. این ایمیل‌هاتنها به یک موضوع تخصیص داده می‌شوند و تشویق  به اقدام خود را در وسط یاابتدای ایمیل خود قرار دهید.

 ایمیل‌های متنی:

ایمیل‌های HTML به هر میزان که المنت‌های HTML بیشتری داشته باشند، میزان باز شدن و کلیک خوردن کمتری نیز دارند. دلیل این مشکل نیز این به نظر می‌رسد که برخی سرویس‌ها مانند جیمیل، ایمیل‌های که خیلی پیچیده ترباشند را بخاطر تشابه به ایمیل‌های تبلیغاتی فیلتر کرده و در قسمت اینباکس اصلیقرار نمی‌دهند. قرار نگرفتن در قسمت اصلی باعث می‌شود که بسیاری از مخاطبان اصلا ایمیل را نبینند که بخواهند آن را باز کنند.

ایمیل مارکتینگ موفق باید چطور باشد؟

۱. مخاطبان ایمیل‌ را بشناسید:

بهترین تبلیغات یا محتوا آنهایی هستند که با نیاز و علاقه مخاطب تناسب دارند. هرچه این تناسب دقیق‌تر باشد احتمال باز شدن ایمیل و خرید از شما هم بیشتر می‌شود.

۲. محتوای جذابی برای مخاطب داشته باشد:

مشتری اگر بخواهد محصولی بخرد با گوگل یا هر روش دیگری جستجو می‌کند و محصول موردنیاز را پیدا می‌کند. پس فرستادن لیستی از محصولات جدید فروشگاه فایده زیادی ندارد. می‌توانید مطالب آموزشی مطابق محصولی که مشتری از شما خریده است بفرستید یا فقط تخفیف‌های ویژه را اطلاع دهید.

۳. دعوت به تعامل کند:

هر پیام تبلیغاتی یا محتوای شما هدفی دارد. این هدف می‌تواند دعوت به خواندن یک مقاله در سایت، دیدن یک ویدیو یا خرید باشد.

۴. قابل ردیابی و رصد باشد:

اکثر پلتفرم‌های ایمیل مارکتینگ امروزی گزارش‌های خوب و کاملی از شاخص‌های مختلف دارند. فقط باید موقع انتخاب سرویس خودتان باید دقت کنید که گزارش‌ها بهتر و دقیق‌تر باشند.

۵.تست و بهینه‌سازی مداوم انجام دهید:

حالا که گزارشی از عملکرد ایمیل‌های ارسالی و رفتار مخاطبان دارید، می‌توانید ایده‌ها و طراحی‌‌های مختلف را تست کنید. طرح‌بندی متفاوت، استفاده از تصاویر، دکمه‌های CTA با رنگ و متن مختلف و در نهایت لحن صمیمی یا رسمی را تست کنید.